echtscheiding-1920x200.jpg

Echtscheiding

Je gaat scheiden. Wat heb je nodig? Iedereen vindt er wat van, maar je moet zelf beslissen. Jij weet wat je wel en niet aankan. De beslissing om te gaan scheiden is net zo ingrijpend als de beslissing om te gaan trouwen. Zowel in een scheiding als in een huwelijk loop je het risico jezelf te verliezen. Daar is niemand bij gebaat, zeker je kinderen niet. Je moet verstandige afspraken maken en daarbij de menselijke maat niet uit het oog verliezen. 

Loop niet te snel binnen bij een advocaat of een mediator, maar laat je adviseren door iemand die alle kanten van een scheiding kent en heeft meegemaakt. Bel 088 6900800 voor een gratis kennismaking en vraag naar Matthijs Groenhuijzen.

Voor het scheiden

De periode voor het scheiden is vaak een drukke en onoverzichtelijke periode. Om je huwelijk te redden ben je gaan verbouwen of komt er nog een vierde kind of je bent op een andere manier druk met het negeren van je echte problemen. Je neemt niet de tijd om eens rustig na te denken over de rest van je leven. Dat zou je wel eens moeten doen, want de meeste Nederlanders worden belachelijk oud en moeten nog lang door met zichzelf.

Lees meer
Na het scheiden

Vechtscheidingen ontstaan niet zelden pas na de scheiding. Te snel zijn afspraken met verstrekkende gevolgen op papier gezet, ondertekend en in een echtscheidingsbeschikking opgenomen. Een overeenkomst is normaal gesproken een product van wilsovereenstemming en handelingsbekwaamheid. Als partijen nog niet toe zijn aan het maken van afspraken, ga je dat achteraf merken. Als je ooit afspraken hebt gemaakt die je nu in de weg zitten, wacht dan niet te lang met een aanpassing.

Lees meer
Ondernemen en scheiden

Scheiden is op zich al ingrijpend, maar bij ondernemers speelt er nog een extra dimensie. Zowel voor de ondernemer als voor de partner is het van groot belang dat de onderneming in stand blijft en na de scheiding nog steeds inkomen oplevert, ongeacht de wijze waarop de waarde wordt verdeeld. Continuïteit is een gemeenschappelijk belang, hoewel dat regelmatig anders voelt. Er wordt een groot beroep gedaan op het vertrouwen in elkaar tijdens een definitieve breuk.

Lees meer
Scheiden en pensioen

Pensioen krijgt bij een scheiding vaak weinig aandacht. Daar zijn verschillende redenen voor, maar de belangrijkste is dat het voor veel mensen goed is geregeld in de wet. In de Wet Verevening pensioenrechten bij Scheiding is een standaardverdeling opgenomen die bijna altijd redelijk uitwerkt. Het is geen maatwerk, maar dat is de andere reden waarom er weinig aandacht aan pensioen wordt besteed: het is ingewikkeld.

Lees meer

Meer weten?

Bel of mail Matthijs Groenhuijzen
088 - 6900800 of mg@swgadvocaten.nl