Opeising en fraude

ALGEMENE INFORMATIE

Op grond van de voorwaarden van het verstrekte krediet of de hypothecaire geldlening is de bank al snel bevoegd tot opeising over te gaan. Denk daarbij niet alleen aan een achterstand in de betalingen maar ook aan; ongeoorloofde verhuur, overtreding van de Opiumwet, fraude bij de aanvraag van de hypothecaire geldlening of fraude bij betalingen uit een bouwdepot. De wet, de rechtspraak en de zorgplicht stellen soms echter aanvullende eisen. Bij de opeising zal dan ook zeer gedegen te werk moeten worden gedaan door de bank.

WAT KAN SWG ADVOCATEN VOOR U BETEKENEN?

SWG adviseert de bank over haar handelswijze bij geconstateerde fraude of opeising in bijzondere gevallen. Ook in algemene zin is SWG een sparringpartner voor de bank in situaties waarin zij tot opeising over gaat of fraude constateert. SWG denkt regelmatig met de bank mee over het te voeren beleid. Daarnaast kan het voorkomen dat fraude of de opeising ook onderwerp van geschil is in een door de hypotheekgever opgestarte procedure, zoals een aansprakelijkheidskwestie of een executiegeschil. Ook dan staat SWG de bank bij en voert zij ook op dit punt het standpunt van de bank aan.

Als specialist behandelen wij deze zaken landelijk en in vergelijking tegen een vooraf overeengekomen scherp tarief. Wilt u meer weten over dit product, neem gerust contact met ons op.

Meer weten?

Bel of mail SWG Direct
088 - 6900810 bz@swgadvocaten.nl